Trijumf Aixa, sedam golova Karabatića, tri Savića

Trijumf Aixa, sedam golova Karabatića, tri Savića

A. Beganović

Večeras su odigrana dva susreta 17. kola rukometnog prvenstva Francuske. Creteil je na domaćem terenu bio bolji od posljednjeplasiranog Billerea (34:26), dok je Aix naših Koste Savića i Borisa Bećirovića savladao Tremblay (38:34).

Aix, čije boje od drugog dijela sezone brani i nekada najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić, večeras je na domaćem terenu savladao Tremblay. U susretu u kojem se više pažnje poklanjalo odbrani nego napadu, Aix je konstantno bio u vodstvu, pa je na kraju i zasluženo slavio.

Mickael Illes sa 11, Nikola Karabatić sa sedam, te Vincent Vially sa šest golova, bili su najefikasniji kod pobjedničke momčadi. Kosta Savić postigao je tri gola, dok se Boris Bećirović jednom upisao u listu strijelaca.

S druge strane kod Tremblaya su najefikasniji bili Matthieu Drouhin sa 11, te Audray Tuzolana sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.