Trijumf Atletica, 16 odbrana Šabanovića

Sjajna partija bh. golmana

Trijumf Atletica, 16 odbrana Šabanovića

A. Beganović

U okviru 11. kola španskog rukometnog prvenstva Atletico Madrid je uz odličnu partiju bh. golmana Adnana Šabanovića savladao Granollers (30:26).

Atletico Madrid je stigao do 11 pobjede u prvenstvu. Naime, pred domaćim navijačima rukometaši Atletica su teže od očekivanog savladali Granollers, a jedan od najzaslužnijih za pobjedu momčadi iz Madrida bio je Adnan Šabanović, koji je imao 16 uspješnih intervencija.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Canellas sa šest, te Markussen sa pet golova, dok su Campos i Grundsten sa po šest golova bili najučinkovitiji kod Granollersa.

Barcelona nije imala većih problema na gostovanju kod Valladolida. Slavila je Barca rezultatom 31:15, a do trijumfa su je vodili Aguirrezabalaga sa osam i Montero sa pet golova, dok je Megias sa četiri gola bio najefikasniji kod Valladolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti