Trijumf Barce, 10 odbrana Šarića

Španjolsko rukometno prvenstvo

Trijumf Barce, 10 odbrana Šarića

Adnan Beganović

U okviru 13. kola španjolskog rukometnog prvenstva odigrana su dva susreta. Barcelona je na svom parketu "ponizila" Torrevieju (33:13), dok je Cuenca također pred svojom publikom u jako zanimljivom susretu bila bolja od Toleda za koji nastupa Darko Martinović (32:31).

U redovima Barcelone najefikasniji su bili Igropulo sa 8 i Rocas sa 5, a naš novopečeni reprezentativni golman Danijel Šarić skupio je 10 odbrana, dok je kod slabašne Torrevieje sa 3 pogotka najučinkovitiji bio Ancizu.

Susret između Cuence i Toleda bio je zanimljiv do samog kraja, a domaći rukometaši tek u finišu došli su do pobjede. Darko Martinović u dresu Toleda nije imao svoj dan te se nije upisao u listu strijelaca, a najefikasniji u njegovoj momčadi sa 7 pogodaka bio je Fuentes, dok je u pobjedničkom sastavu sa 8 pogodaka najučinkovitiji bio Pavan.

Španjolsko rukometno prvenstvo, 13. kolo:

Barcelona - Torrevieja 33:13
Cuenca - Toledo 32:31

Poredak: Ciudad Real 24 (-1), Barcelona 23, Valladolid 17 (-1)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.