Trijumf Chamberyja, solidni nastupi Bašića i Panića

Trijumf Chamberyja, solidni nastupi Bašića i Panića

A. Beganović

Rukometaši Chamberyja su večeras u okviru 4. kola francuskog prvenstva savladali Ivry (32:24) uz solidne partije naših internacionalaca Marka Panića i Edina Bašića.

Najefikasniji kod Chamberyja bili su Cedrc Paty sa osam, te Damir Bićanić sa pet pogodaka, Bašić je dodao četiri, a Panić tri. S druge strane, kod Ivryja su najefikasniji bili Novica Rudović sa pet, te Damir Smajilagić sa četiri pogotka.

Dijon je na domaćem terenu nadigrao AIX (21:18). Dijon su do pobjede vodili Pierrick Naudin sa osam, te Jakov Vranković sa pet pogodaka, dok je kod AIX-a najefikasniji bio Iosi Goni Leoz sa sedam, a nas internacionalac Boris Bećirović je dodao dva pogotka.

U ostala dva susreta postignuti su slijedeći rezultati: Dunkerque - Saint Raphael 23:25, Tremblay - Selestat 24:31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.