Trijumf Magdeburga, četiri gola Doborca

Favoriti sigurni

Trijumf Magdeburga, četiri gola Doborca

Adnan Beganović

Kompletirano je 23. kolo rukometne Bundeslige u kojem su favoriti bez većih problema stigli do novih pobjeda.

Vodeći Kiel je pred svojim navijačima sa ubjedljivih 35:21 savladao Balingen, Fuchse Berlin je slavio na gostovanju kod Lubbeckea (31:24), HSV je upisao domaći trijumf u duelu sa Bergischerom (32:27), dok je Lowen na gostujućem terenu savladao Melsungen (35:28).

Rukometaši Magdeburga su pred domaćim navijačima savladali Hutenberg (32:25), a naš reprezentativac Damir Doborac postigao je 4 gola za pobjedničku momčad.

S druge strane Wetzlar našeg Adnana Harmandića pretrpio je poraz na domaćem terenu od Flensburga (26:24), a bh. reprezentativac se jednom upisao u listu strijelaca.

Enid Tahirović i njegov Goppingen savladali su Eintracht (32:25), a do važne pobjede u borbi za opstanak stigao je Gummersbach, koji je na gostovanju savladao Lemgo (34:32):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.