Trijumf Wisle, bogati PSG pao u Skoplju

Trijumf Wisle, bogati PSG pao u Skoplju

A. Beganović

Odigrana su tri susreta 2. kola Lige prvaka za rukometaše, a Wisla Plock naših Muhameda Toromanovića i Ivana Milasa slavila je na gostovanju kod Dunkerquea (28:25).

Do veoma vrijedne pobjede danas su stigli lurkometaši Wisle. U Francuskoj su bili bolji od domaćeg Dunkerquea, a do pobjede su poljsku momčad vodili Ghionea sa 12, te Nenadić sa pet golova.

Toromanović se jednom upisao u listu strijelaca, dok je Milas ostao bez učinka. Kod francuske momčadi najefikasniji su bili Soudry sa sedam, te Butto sa četiri pogotka.

Barcelona se na domaćem terenu lako obračunala sa Wacker Thunom. Slavila je španska momčad sa 45:26, a do trijumfa su je vodili Karabatić i Lazarov sa po šest pogodaka.

Pravu senazciju napravili su rukometaši Metalurga, koji su pred svojim navijačima savladali bogati PSG (28:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.