Trivundža i Haseljić za preokret i pobjedu Borca

Sloga nije imala snage

Trivundža i Haseljić za preokret i pobjedu Borca

Adnan Beganović

U derbiju 5. kola, pa i Lige 6, rukometaši Borca u Boriku su u sjajnoj atmosferi savladali dobojsku Slogu (34:29).

Derbi prvenstva opravdao je očekivanja. Trenutno možda i dvije najbolje bosankohercegovačke ekipe odigrale su dosta kvalitetnu utakmicu u kojoj se pobjednik nije znao do pred sami kraj.

Sloga je većim dijelom prvog poluvremena, kao i do sredine drugog imala prednost, no u finišu su Dobojlije pale i stekao se dojam da im za nešto više nedostaju bar dva igrača u rotaciji.

Na odmor su rukometaši Sloge otišli sa golom viška (16:15), da bi početkom drugog poluvremena u par navrata stigli i do prednosti od tri gola (18:15, 19:16, 20:17, 21:18, 22:19).

U tim momentima trener Borca Dragan Marković u igru uvodi mladog golmana Haseljića, koji je imao nekoliko izvanrednih intervencija i uz fenomenalnog Trivundžu najzaslužniji je za preokret Banjalučana.

U 44. minuti Borac je izjednačio na 22:22, a minut kasnije golom Obradovića došao je i do prednosti (23:22). Do kraja izabranici Dragana Markovića prednost nisu ispuštali iz svojih ruku, a kada se sve sabere i oduzme konačnih 34:29 za Borac je možda i nezasluženo, no više igrača u rotaciji odlučilo je pobjednika.

Kod Borca najefikasniji je bio Trivundža sa 11 golova, dok su Halilbegović sa 7, te Međić sa 6 golova bili najefikasniji kod Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.