Tunis bolji od Čilea, Island zgazio Bahrein, Mađarska sigurna protiv Angole
Reprezentacija Tunisa je nakon dva poraza u prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva, danas je upisala pobjedu protiv Čilea.

Utakmice Svjetskog prvenstva u rukometu

Tunis bolji od Čilea, Island zgazio Bahrein, Mađarska sigurna protiv Angole

E. Oštraković

Reprezentacija Tunisa je nakon dva poraza u prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva, danas je upisala pobjedu protiv Čilea. 

Tunis je tokom cijelog susreta kontrolisao igru, te njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Konačan rezultat bio je 36:30 u korist Tunisa. Najefikasniji u reprezentaciji Tunisa bili su Sanai i Soussi sa po sedam postignutih golova, dok je u Čielu Feuchtmann bio najefikasniji također sa sedam postignutih golova.

Nakon što su upisali poraze od Hrvatske i Španije, reprezentacija Islanda danas je upisala prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Bolji su Islanđani bili od reprezentacije Bahreina. Pobjeda Islanđana bila je rutinska što oslikava i konačan rezultat utakmice, koji je glasio 36:18. Najefikasniji u reprezentaciji Islanda bio je Gunnarsson koji je postigao šest golova, dok je u Bahreinu Merza sa pet postignutih golova.

Mađarska je nakon pobjede nad Angolom danas savladala reprezentaciju Katara. Već na samom otvaranju utakmice Mađarska je napravila seriju od 3:0, te je svoje vodstvo održavala do kraja susreta. Katar nije imao snage da se rezultatski vrati u utakmicu, a prednost Mađarske je čak i rasla. Konačan rezultat glasio je 32:26. U reprezentaciji Mađarske, sa pet postignutih pogodaka, najefikasniji je bio Lekai, dok su u Kataru, također sa pet postignutih golova, najefikasniji bili Carol Marzo i Sinen.

Top Komentari

dino13dino13
madzqrska sigurna protiv angole a igrali protiv katara ! ja novinara amatera ! napise clanak a i ne procita ga
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi