U Francuskoj rukometno prvenstvo nikad zanimljivije

Odigrano šest susreta 8. kola

U Francuskoj rukometno prvenstvo nikad zanimljivije

Adnan Beganović

Nakon pauze zbog reprezentativnih akcija nastavljeno je francusko rukometno prvenstvo, a Cesson-Rennes, našeg Duška Čelica uspio je otkinuti bod vodećem Montpellieru (27:27).

Odigrano je šest susreta 8. kola francuskog rukometnog prvenstva, a čak pet završilo je remijem ili minimalnom pobjedom jedne od ekipa.

Cesson-Rennes je na svom terenu remizirao sa Montpellierom, a najefikasniji u ekipi čije boje brani i naš reprezentativac Duško Čelica bili su Romain Briffe i Damir Batinović sa po pet postignutih pogodaka. S druge strane, kod vodeće ekipe prvenstva najučinkovitiji su bili Dragan Gajić sa osam, te Issam Tej sa sedam pogodaka.

Creteil, naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića pretrpio je minimalan poraz na gostovanju kod Tremblayja (23:22). Oussama Boughanmi sa šest pogodaka je predvodio pobjedničku ekipu, dok je Nedim Remili sa pet pogodaka bio najučinkovitiji kod Creteila. Malinovića, zbog lakše povrede nije bilo u kadru, dok se Toromanović jednom upisao u listu strijelaca.

Zanimljivo je bilo i u duelu Nantesa i Chamberyja, a na kraju je slavila ekipa naših Edina Bašića i Marka Panića (30:29). Damir Bičanić sa osam, Timothey N'Guessan sa šest, te Edin Bašić sa četiri pogotka predvodili su pobjedničku ekipu, dok je Panić na svoj konto upisao jedan pogodak, S druge strane, kod Nantesa je najefikasniji bio Valero Rivera sa 12 pogodaka.

Nimes i Toulouse su podijelili bodove (33:33), Istres je slavio na gostovanju kod Aixa (31:30), dok je jedinu ubjedljivu pobjedu upisao Saint Raphael, koji je na domaćem terenu savladao Selestat (31:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.