U Izviđaču još uvijek čekaju na prvi trijumf u SEHA ligi

U Izviđaču još uvijek čekaju na prvi trijumf u SEHA ligi

M. Maksimović

Izviđač uoči osmog kola SEHA lige još ne zna za trijumf. Strpljivi Ljubušaci vjeruju da crni niz konačno mogu zaustaviti na predstojećem gostovanju kod makedonskog Metalurga.

“Oslabljeni smo jer su nam reprezentativci i prvi trener trenutno odsutni. Pripreme za utakmicu u utorak morali smo odraditi bez Jarka, Mandića, Šarca i Ereša”, rekao je pomoćni trener Toni Čolina te se osvrnuo na narednog protivnika.

“Metalurg igra kvaltetnu odbranu i uz to prima jako malo golova. Dolazimo im nakon reprezentativne pauze, a kao i mi, u priremi su bili bez trenera i nekoliko važnih igrača. Bit će to različiti stilovi rukometa, mi igramo brzo na veliki broj golova, dok s druge strane kod njih prednjači kvalitetna odbrana. Imamo dobru priliku u toj našoj brzo tranziciji,” rekao je.

U timu Izviđača ni ovog puta neće biti ponajboljeg igrača Mateja Hrstića koji je povrijedio palac desne ruke i pauzirat će još dvadesetak dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi