U neizvjesnoj završnici Goraždanke savladale Ljubuški

Derbi pripao Goraždankama, Borac bolji od Krivaje

U neizvjesnoj završnici Goraždanke savladale Ljubuški

A. Beganović

U derbiju 5. kola Premijer lige za rukometašice Goražde je u Ljubuškom savladalo istoimenu domaću ekipu (26:25), pa je tako zajedno sa Borcem ostalo na samom vrhu premijerligaške tabele.

Derbi susret 5. kola Premijer lige za rukometašice je opravdao očekivanja. U dosta dobroj, borbenoj i neizvjesnoj utakmici, na kraju su se u Ljubuškom radovale gošće iz Goražda.

Većim dijelom utakmice gošće su imale prednost od dva-tri gola, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:10 za Goraždanke.

I u drugom dijelu gošće su imale prednost, no nisu uspjevale prelomiti utakmicu, a u samu završnicu ušlo se pri rezultatu 25:25. Gošće su imale posljednji napad, a mlada Džihana Šovšić postigla je pogodak za veliko slavlje Goraždanki.

Do nove pobjede Gorždanke su vodile Mersiha Sarajlić, koja je sa 12 golova bila i najefikasnija igračica susreta, te Alma Dervišević, koja je postigla 5 golova i već pomenuta Džihana Šovšić (4 gola).

S druge strane kod Ljubuškog su najefikasnije bile Maja Zovak sa 9, te Antonija Šimić i Katarina Pavlović sa po 4 gola.

Aktuelne prvakinje, rukometašice Borca iz Banja Luke, gostovale su u Zavidovićima, gdje su savladale domaću Krivaju (26:22). Domaće rukometašice, koje su tek ušle u Premijer ligu, pružile su dobar otpor Osicama, no nisu uspjele iznenaditi. Izabranice Stojana Atlagića na kraju su sasvim zasluženo slavile.

Rukometašice Zrinjskog su gostovale u Brčkom gdje su savladale domaće Jedinstvo (24:20). Izabranice Ane Papak većim dijelom susreta su bile bolje, pa su na kraju i zasluženo slavile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.