U Njemačkoj bi moglo doći do promjene dužine rukometnih utakmica

Zanimljiv prijedlog predsjednika Fuchsea

U Njemačkoj bi moglo doći do promjene dužine rukometnih utakmica

A. Čaušević

Naredna takmičarska godina će biti izuzetno teška za sve klubove, posebno za rukometne jer je koronavirus stvorio dosta problema, posebno finansijskih. 


Njemačka Bundesliga će brojati 20 klubova što znači da će troškovi biti još veći, dok će sezona i s fizičke strane biti još napornija.

Direktor Fuchela Berlina, Bob Hanning dao je zanimljivu ideju o promjeni dužine utakmice jer smatra da bi se tako olakšalo svima.

"Trenutno požare gasimo vrućom masnoćom. Moramo pronaći način kako smanjiti teren. Ne treba pitati šta ne funkcioniše, već samo razmišljati o onom što radi", rekao je Hanning.

"Nema toga o čemu se ne bi moglo diskutovati. Tri trećine po 15 minuta je jedna od ideja, morate biti kreativni", poručio je on.

Ostaje da se vidi da li će ova zanimljiva ideja zaživjeti i u praksi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi