Ubjedljiv poraz Bosne od Lowena

Rukometna liga prvaka

Ubjedljiv poraz Bosne od Lowena

Adnan Beganović

U Olimpijskoj dvorani Zetra RK Bosna BH gas ubjedljivo je poražen od strane kvalitetnije ekipe Rhein-Neckar Löwena rezultatom 24:39.

Već na kraju prvog poluvremena domaći su imali deset golova zaostatka (10:20), a ni nastavak nije donio preokret. Njemačka ekipa pokazala se kao daleko kvalitetnija u ovom trenutku. Rukometaši Lowena nisu ni u jednom trenutku utakmice dopustili Studentima da se imalo rezultatski približe, a svih 60 minuta igre držali su potpunu kontrolu nad susretom.

Izrazito čvrstom igrom u odbrani, Nijemci su prisilili Studente na veliki broj tehničkih grešaka, koje su kasnije pretvarali u golove iz kontranapada.

Stiče se utisak da su domaći rukometaši podbacili, jer nisu odigrali onako borbeno kako se to od njih očekivalo, premda je jako teško igrati protiv jedne ovako kvalitetne ekipe, koja je sigurno jedan od favorita za ulazak na Final four ove sezone.

RK Bosna BH Gas - Lowen 24:39 (10:20)


Olimpijska dvorana Zetra. Gledaoca: 2.500
Sudije: Hansen i Petersen (oba iz Norveške). Delegat: Lund (Danska)
Isključenja: Bosna BH Gas 8 minuta, Lowen 4 minute.
Sedmerci: Bosna BH Gas 5 (1), Lowen 5 (5)

Bosna BH Gas:
Grahovac (10 odbrana), Doborac 7, Međić 1, Pucelj, Ovčina, Bozoljac 5, Jaškić 5, Uvodić (6 odbrana), Veselinov, Banić 1, Kapisoda, Golić, Nekić, Vražalić, Sirćo, Melić 5. Trener: Irfan Smajlagić

Lowen:
Szmal (23 odbrane), Gensheimer 10, Roggisch 1, Prieto 3, Harbok 5, Bielicki, Manojlović 4, Gudjonsson 4, Stefansson 2, Fritz, Meller 1, Myrhol 4, Alvanson 1, Sigurdsson 2, Groetzki 2. Trener: Ola Lindgren


Tabela

1. Rhein-Neckar Löwen   5
2. MKB Veszprém KC      4
3. Vive Kielce                 3
4. RK Gorenje                2
5. Chambery                 2
6. Bosna BH Gas            2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.