Ubjedljive pobjede vodećeg trojca
Foto: Hercegovina.info

Premijer liga za rukometašice

Ubjedljive pobjede vodećeg trojca

Adnan Beganović

Odigrana su još tri susreta 8. kola Premijer lige, a do pobjeda je stigao favorizirani trojac, Zrinjski, Mira i Katarina.

Rukometašice Zrinjskog su u malom mostarskom derbiju bile bolje od Lokomotive (32:22). Plemkinje su do pobjede vodile Mlakić sa 11, te Prusina sa 8 golova, dok su kod Lokomotive bolje od ostalih bile Džafić sa 7, te Knezović sa 6 golova.

Rukometašice Katarine bez većih problema obračunale su se sa mladom ekipom Ljubuškog. Katarina je slavila sa visokih 36:22, a najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Boras sa 9, te Vrdoljak sa 7 golova, dok je kod gošći sa 10 golova najefikasnija bila Pavlović.

Vodeća Mira nastavila je pobjednički niz. Ovaj put prijedorske rukometašice kod kuće su savladale Knežopoljku sa 38:22. Najefikasnija u redovima Mire bila je Torbica sa 9 golova, dok je kod Knežopoljke sa 10 golova najučinkovitija bila Mihaljević.

Posljednji susret 8. kola između Goražda i Jedinstva iz Brčkog odigrat će se u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.