Unčanin: Odbrane Beširevića dale su nam vjetar u leđa

Trener Bugojanaca

Unčanin: Odbrane Beširevića dale su nam vjetar u leđa

S. Grebović

Rukometaši bugojanske Iskre večeras su slavili protiv sarajevske Bosne rezultatom 28:23 i na taj način osigurali opstanak u društvu najboljih.

Bugojancima je u ovom duelu bila potrebna pobjeda od tri ili više golova razlike u čemu su upjeli, pa će i naredne sezone igrati u prvom razredu rukometa u našoj zemlji. U drugoj utakmici doigravanja Krivaja je u gostima bila bolja od Goražda rezultatom 37:32.

Trener Iskre, Bojan Unčanin nakon meča nije krio oduševljenje pobjedom svojih izabranika.

"Najmanje primljenih golova u doigravanju od 23 je rezultat prije svega dobre odbrane, ali i sjajnog golmana Beširevića koji je branio sjajno iako dugo nije bio u trenažnom procesu. To nam je dalo dodatni vjetar u leđa da održimo prednost i slavimo. Malo je nedostajalo da na kraju sami sebe stavimo u nezgodnu poziciju, ali se sve dobro završilo."

Nakon meča uslijedilo je veliko slavlje na ulicama grada, a kako su i na koji način navijači dočekali igrači i stručni štab po izlasku iz dvorane pogledajte OVDJE.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi