Uprava Pick Szegeda raspustila ekipu

Donesena odluka

Uprava Pick Szegeda raspustila ekipu

E. Oštraković

Nakon što je EHF donio odluku da se završni turnir rukometne Lige prvaka pomjeri za kraj decembra, uprava Pick Szegeda odlučila je da raspusti ekipu.

Pick Szeged je u Ligi prvaka trebao igrati sa Vardarom, te ostaje pitanje da li će i Vardar krenuti njihovim stopama.

Mađarsko prvenstvo je prije nekoliko dana prekinuto, te igrači sada nemaju obaveza prema klubu, osim što će imati individualne treninge.

Navodno bi na završnom turniru Lige prvaka mogle učestvovati po dvije prvoplasirane ekipe iz gurpa A i B, a to bi bile Barcelona i PSG, te Kiel i Veszprem.

Da li će Liga prvaka dobiti ovakav rasplet, ili će sve utakmice biti odigrane ostaje da vidimo. Ipak, postoji šansa i da se nikako ne odigra, ali teško je vjerovati u taj scenarij.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi