Uprkos porazu Medić nije nezadovoljan

Prekinut sjajan niz rukometaša Zrinjskog

Uprkos porazu Medić nije nezadovoljan

Rukometaši Zrinjskog porazom od Vogošće na gostujućem parketu, rezultatom 34:33 prekinuli su sjajan niz bez poraza koji je trajao šest utakmica. 

Desetkovani Plemići imali su napad za izjednačenje, ali je izostala realizacija. Trener Zdravko Medić dan nakon utakmice nije bio nezadovoljan.

„Nisam nezadovoljan iako smo poraženi. Imali smo kontra napad za remi, ali ga nismo iskoristili. Utakmica je bila dosta korektna, bez naboja, valjda usljed manjka rezultatskog imperativa,“ kazao je Medić, te dodao:

„Utakmicu smo igrali samo sa sedam igrača. Jedan igrač je samo bio u rotaciji, dok sam vodio dva juniora samo da ne bude da smo neozbiljni i da smo u Vogošću otišli sa manjkom igrača. Igrali smo sa dva pivota, tri lijeva krila i sa samo jednim vanjskim igračem. Jedno lijevo krilo igralo je na svojoj poziciji, drugo je igralo na desnom krilu, dok je jedno igralo na poziciji u sredini. Jednog pivota koristio sam na vanjskoj poziciji. Osim toga dva igrača koja su nastupila cijelu sedmicu su zbog povrede propustila treninge.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.