Užasne vijesti potvrđene: Preminuo Alfredo Quintana
Foto: EPA

Nakon 4 dana borbe

Užasne vijesti potvrđene: Preminuo Alfredo Quintana

Alfredo Quintana, golman portugalske rukometne reprezentacije i Porta, preminuo je u 33. godini, četiri dana nakon što je doživio infarkt na treningu.

Quintana je branio u Portu, a prije četiri dana na treningu mu je pozlilo te je hitno prebačen u bolnicu.

Veliku podršku pružali su mu i Portovi najveći protivnici Benfica i Sporting. Oni su na utakmice izašli u majicama podrške Quintani. Benfica je izdala posebno izdanje dresova, od kojih je na svakom prezime Quintana. Njezin gradski rival imao je slične majice uz poruku "Svi smo uz tebe".

Nažalost, danas su iz bolnice Sao Joao stigle najtužnije vijesti. Portugalci su ostali bez vrhunskog golmana iz istog razloga koji je rukometu uzeo i velikog Zlatka Saračevića.

Top Komentari

nedim_rajvosa46
Počivaj u miru
15 1
K78
Vrhunski golman u reprezentaciji koja je bila u usponu..... zalosno mi je da ovakva vijest ima dva komentara al zato vijest o Seji Brajlovicu pršti od razno raznih ljubitelja sporta... tipicni mi, samo daj clananak gdje se mozemo popišati jedni na druge.... pocivaj u miru majstore....
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi