Vardar opet u finalu

Branitelji naslova bolji od Metalurga

Vardar opet u finalu

M. Maksimović

Branitelji naslova rukometaši Vardara izborili su nastup u finalu završnog turnira SEHA lige. U polufinalu je Vardar savladao ljutog rivala iz Makedonije, Metalurg 22:21. Kako se i moglo očekivati duel ova dva kluba je ponudio dosta uzbuđenja, ali i navijačke nerede te prekid utakmice.

Tokom cijelog prvog poluvremena atmosfera je bila naelektrisana među navijačima Vardara i Metalurga, u drugom je zamalo došlo do velike tučnjave. Situaciju je smirivao i trener Vardara Veselin Vujović. Navijači su se brzo smirili, pa su onda pjesmom pozdravili izlazak iz zatvora jedinog Makedonca osuđenog u Hagu, Johana Tarčulovskog.

Na samom terenu je Vardar vodio od početka do kraja. Krenuo je sa 5:0, na poluvremenu je vodio 12:9. Vardar je došao na korak do pobjede u 50.minuti, Metalurg je ušao u minus od pet golova, međutim završnica je bila uzbudljiva. Georgievski minuti i pol prije kraja postiže gol za 21:21, ali Igor Karačić odgovara na drugoj strani golom za 22:21.

Metalurg je imao 40-tak sekundi ali je Dimovski izgubio loptu.  Milić je sakupio 14 odbrana, Karačić je zabio pet golova, Stoilov i Raković dodali su po tri. U sastavu Metalurga najbolji je bio Renato Vugrinec sa pet golova. Poraz od Vardara je poprilično pogodio ekipu Metalurga čiji se trener Lino Červar nije pojavio na pres konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije