Vardar se na sjajan način spasio poraza
Makedonski šampion ušao je u seriju nešto lošijih rezultata i već tri kola u Ligi prvaka ne znaju za pobjedu (Foto: EPA)

Remizirali u Bjelorusiji

Vardar se na sjajan način spasio poraza

M. Šljivak

Meshkov Brest i Vardar remizirali su (31:31) u susretu 9. kola grupe A rukometne Lige prvaka.

Izuzetno dobar meč pružila su oba tima, a na kraju pobjednika u ovom duelu nismo dobili.

Domaći rukometaši su imali bolje otvaranje utakmice. Imali su konstantnu prednost, da bi Vardar tek u finišu prvi put poveo, ali su ipak na odmor otišli sa golom minusa, 14:13.

Rukometaši Mehskova su krenuli odlično u drugo poluvrijeme. Dominirali su terenom i na 13 minuta do kraja su imali šest golova prednosti (27:21).

Međutim, Vardar se vratio u meč. Uspjeli su sjajnom igrom vratiti u meč i na kraju su izborili neriješen rezultat.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Darko Đukić sa sedam golova, dok je kod Vardara Dainis Kristopans postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi