Vardar slavio nad Bosnom u finalu

TV turnir šampiona Doboj 2009

Vardar slavio nad Bosnom u finalu

Makedonski prvak, Vardar, rezultatom 23:19 savladao je ekipu sarajevske Bosne BH Gas u finalu 41. TV turnira šampiona koji se igrao u Doboju.

Naša ekipa držala je priključak tokom provg poluvremena (9:8) i sve do 53. minute susreta kada Makedonci dolaze do prednosti od tri poena koji su uspjeli odbraniti do kraja susreta.

Najbolji strijelac u redovima Bosne bio je Buljugija sa 4 gola, Arnaudovski i Doborac dali su po 3, Pucelj, Bozoljac, Ovčina i Vražalić po 2 i Banić 1. Grahovac je imao 8, a Uvodić 9 odbrana.

Iako su finalisti bili poznati još prije dva dana, utakmice su igrane i jučer, a Bosna je pobijedila Paok sa 29:25, dok je Vardar sa istim timom igrao 31:18. Creteil je jučer savladao Budućnost rezultatom 34:27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.