Vardar u Skoplju bolji od Borca

SEHA liga

Vardar u Skoplju bolji od Borca

Adnan Beganović

U okviru 12. kola SEHA lige Vardar je u Skoplju savladao Borac iz Banja Luke (34:30), te mu se na taj način revanširao za poraz iz 1. kola.

Izabranici Veselina Vujovića tokom svih 60 minuta bili su bolji rival i na kraju su zasluženo slavili.

Utakmica je obilježena slabom igrom u odbrani na obje strane, a domaći rukometaši u takvoj igri bolje su se snašli.

Najefikasniji u redovima Vardara bili su Marković sa 8, te Simović sa 6 golova, dok su kod Borca sa po 6 golova najefikasniji bili Karačić i Đukić.

SEHA liga, 6. kolo:
Vardar - Borac 34:30 (18:15)

Vardar: Ristovski (17 odbrana),  Abadžić,  Stoilov 3, Ojleski 2, Markovski, Nikolić 2, Simović 6, Doder 5, Vujović 1 (1/1), Kukoski, Sobol, Petrić 1, Jovčevski, Marković 8 (1/1), Lazarov 5, Abutović, Trener: Veselin Vujović.
Isključenja: 4 minute. Sedmerci: 2/2
Borac: Blažević (3 odbrane), Sabljić 2, Panić 4, Tesiќ, Ljubišić (8 odbrana), Stojanović 3, Mikić 1, Mandić 3, Haseljić, Šubara, Obradović 2, Karačić 6, Trivundža 3 (3/3), Čelić, Đukić 6. Trener: Dragan Marković.
Isključenja: 4 min. Sedmerci: 3/3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.