Vardar zaustavio Barcu, šest golova Doborca u porazu Dinama

Liga prvaka za rukometaše

Vardar zaustavio Barcu, šest golova Doborca u porazu Dinama

Adnan Beganović

U okviru 1. kola grupne faze rukometne Lige prvaka danas je odigrano pet susreta, a Vardar je pred svojim navijačima uspio remizirati sa velikom Barcelonom (29:29).

Vardar iz Skoplja prijatno je iznenadio rukometnu Evropu. Naime, uspio je iz duela sa Barcelonom izaći neporažen ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu u kojem su nadoknadili minus od četiri gola iz prvih 30 minuta.

Najefikasniji u redovima Vardara bili su Dibirov sa osam, te nekadašnji igrač sarajevske Bosne Karačić sa sedam golova, dok su kod Barcelone najučinkovitiji bili Rutenka sa osam, te Garcia Lorenzana, Karabatić i Lazarov sa po četiri gola.

Gorenje, naše braće Burića na domaćem terenu je savladalo švedski DROTT Halmstad (35:33). Cehte sa 12, te Šoštarić sa osam golova bili su najefikasniji kod Gorenja, dok je Burić postigao dva gola, a DROTT je predvodio Halen sa sedam golova.

PSG je bio bolji od Dinama Misnka (34:30), a u redovima bjeloruske momčadi briljirao je bh. reprezentativac Damir Doborac koji je postigao šest golova.

Metalurg je slavio na gostovanju kod Thuna (23:22), dok je HSV bez većih problema u Španiji savladao La Rioju (33:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.