Važna pobjeda Veleža u Travniku
U pet utakmica četiri pobjede Veleža

Mostarci nastavili uspješan niz

Važna pobjeda Veleža u Travniku

M. Maksimović

Rukometaši Veleža su nastavili uspješnu seriju u Prvoj ligi FBiH, grupa Jug. Mostarci već pet utakmica ne znaju za poraz, a osmu ovosezonsku pobjedu su ostvarili na vrućem terenu u Travniku gdje su savladali Borac 28:30.

Najzaslužniji za trijumf Veleža su Šapuh i Ohran koji su postigli osam golova, koliko i Bevrnja u domaćoj ekipi. Ovom pobjedom Velež je definitivno uhvatio priključak za klubovima iz vrha, a već u narednom kolu ekipa trenera Semira Abaze protiv Međugorja ima priliku nastaviti sjajnu seriju. S obzirom na najavljenu reorganizaciju takmičenja, glavni cilj ekipe Veleža je izboriti plasman među najboljih šest ekipa u grupi Jugi i upravo zbog toga trijumf u Travniku ima posebnu težinu.

Borac Travnik - Velež 28:30 (12:15)
Borac: Šarić, Bevrnja 8, Čović 6, Sučić 1, Kazazić 2, Šibić 5, Fulan 3, Kos 1, Abazović 2, Terzić, Vrebac, Prašić, Čauš. Trener: Davor Kovačević
Velež: Hondžo, Demirović 5, Šoše, Ćorić, Zolj, Denjo 6, Muratović 1, Muharemović 2, Šapuh 8, Ramadanović, Pokvić, Bilkić, Ohran 8, Ljutić. Trener: Semir Abaza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.