Važna pobjeda Zagreba, PSG bolji od Metalurga

Važna pobjeda Zagreba, PSG bolji od Metalurga

Adnan Beganović

U okviru 8. kola grupe A Lige prvaka za rukometaše danas su odigrana dva susreta, a do veoma važne pobjede u borbi za plasman u osminu finala stigli su rukometaši Zagreba koji su na domaćem terenu bili bolji od Motor Zaporožja (33:27).

Većim dijelom prvog poluvremena Motor je imao rezultatsku prednost, a na odmor se otišlo pri neriješenim rezultatom (16:16). Do 40. minute gosti su držali prednost, a onda se budi Zagreb, koji ubacuje u brzinu više, te prelama rezultat u svoju korist za konačnih 33:27. Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Šandrk sa devet, te Horvat sa osam pogodaka, dok je Onufryienko sa sedam pogodaka bio najučinkovitiji kod Motora.

U drugom susretu grupe A St. Petersburg i Celje su podijelili bodove (29:29). Kalarash sa šest, te Junisebkov i Kuzmin sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod St. Petersburga, dok su Marguc sa devet, te Skube i Zelenović sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Celja.

I u grupi C su odigrana dva susreta, a nove pobjede su upisali Barcelona i PSG. Barcelona je slavila na gostovanju kod Thuna (39:23), a do pobjede su katalonsku momčad vodili Lazarov sa sedam, te Rutenka sa šest pogodaka. S druge strane, kod Thuna je najefikasniji bio Von Deschwanden sa pet pogodaka. U dosta dobrom susretu PSG je savladao Metalurg (32:29), a Hansen sa osam i Kopljar sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod francuske momčadi, dok su Georgievski, te Vugrinec sa po šest pogodaka bili najučinkovitiji kod Metalurga.

Do pobjede je u grupi D stigao Flensburg, koji je na domaćem terenu bio bolji od Drotta (33:25). Radivojević sa sedam, te Gottfridsson sa šest pogodaka predvodili su njemački sastav, dok je Persson sa osam pogodaka bio najučinkovitiji kod Drotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije