Večeras gradski derbi sa velikim ulogom
Detalj sa utakmice iz prvog dijela prvenstva

U Mostaru igraju Zrinjski - Velež

Večeras gradski derbi sa velikim ulogom

M. Maksimović

Malo ko je mogao očekivati da će gradski derbi između dva mostarska kluba u Prvoj ligi FBiH Jug ima takvu težinu kao što ima ova večerašnji.

Zrinjski je na prvom mjestu sa 58 bodova,dok Velež ima 52, ali kada se oduzmu bodovi iz duela sa ekipama koje nastupaju van konkurencije,Velež ima samo tri boda manje u odnosu na Zrinjski i eventuelnim večerašnjim trijumfom u dvorani na Bijelom brijegu, stekao bi realne šanse da se plasira U Premijer ligu što bio bio najveći uspjeh u istoriji kluba.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Velež je odigrao četiri utakmice protiv ekipa koje su van  konkurencije, dok je Zrinjski odradio tri, pa na tabeli Zrinjski ima 49, a Velež 46 bodova.Ukoliko Zrinjski večeras osvoji tri boda, pitanje prvaka odnosno putnika Premijer ligu će biti riješeno, dok bi Velež sa osvojenim bodovima došao blizu velikog uspjeha.

U prvom dijelu prvenstva,Velež je u sjajnoj atmosferi slavio 34:29 i upravo nakon te pobjede sastav trenera Semira Abaze je ušao u veliku seriju.U proljetnom dijelu prvenstva Velež je u 16 utakmica upisao 15 pobjeda istakavši kandidaturu za doigravanje koje se očekivalo s obzirom na najave formiranja Regionalne lige.

''Mi smo loše startali na početku sezone, možda smo platili ceh neuigranosti, ali stvari su iz utakmice u utakicu polako došle na svoje mjesto.Mi smo uspjeli napraviti veliku seriju,pobjedili smo Zrinjski, čapljinu u gostima, Vogošču.Naš cilj je bio prije početka da krenemo u jednu gradnju ekipe koja će za godinu dvije ''pucati'' na Premijer ligu.S obzirom da se situacija sa Regionalnom ligom zakomplicirala sada smo tu gdje jesmo i pokušat ćemo iskoristiti svoju priliku.Iako realno, Zrinjski je iskusnija ekipa, igraju na svom terenu i to je njihova najveća prednost'' ističe sportski direktor Veleža Almin Humačkić.

Zrinjski je prije početka sezone bio veliki favorit, najveći i ekipa trenera Damira Saltarića
je dugo bila neuhvatljiva na vrhu, ali nakon poraza od Veleža odnosno od Čapljine situacija se zakoplikovala.

''Ovo je za nas ključna utakmica i samo pobjeda dolazi u obzir. U večerašnjem susretu smo oslabljeni neigranjem Boška i Marka Perića, dok su svi ostali igrači na raspolaganju. Igrači su motivisani, nadamo se da će dvorana biti puna i da će ljubitelji rukometa uživati u dobroj predstavi'' naglašava Damir Saltarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.