Večeras meč odluke

Studentima podrška potrebnija nego ikada

Večeras meč odluke

Adnan Beganović

Danas sa početkom u 17 sati i 30 minuta u Zetri, Bosna BH Gas u 7. kolu LP igrat će možda i najvažniju utakmicu sezone. Protivnik Studentima je Gorenje iz Velenja i pobjednik ovog susreta steći će velike izglede za plasman u osminu finala LP.

Bosna BH Gas ubjedljivom pobjedom nad Zrinjskim sjajno je ušla u drugi dio sezone, no već danas popularne Studente očekuje dosta teži protivnik i sasvim sigurno mnogo važniji meč u kojem naš prvak nema pravo na kiks ukoliko želi zadržati izglede za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Ne tako davno, samo nekoliko godina unazad, Zetra bi bila pretjesna da primi sve zaljubljenike rukometa iz Bosne i Hercegovine, no u ovoj sezoni jedinom bh. klubu koji nas već duže vrijeme dostojno predstavvlja u Evropi, nekad sa manje, a nekad sa više uspjeha, izostala je podrška. Zašto? Da li smo toliki megalomani, pa nas porazi, nekad tjesni, a nekad i ubjedljivi, protiv najboljih evropskih, a samim tim i svjetskih ekipa, "guraju" od "naše" Bosne. Irfan Smajlagić i njegovi izabranici, pa i čelni ljudi kluba, nisu zaslužili ovakav odnos sportskih zaljubljenika iz našeg glavnog grada, pa zato svi mi već danas imamo priliku za popravni. Ispunimo Zetru, pokažimo da smo doista sportska nacija i pomozimo Studentima da dođu do pobjede i jednog malog koraka do osmine finala najelitnijeg klupskog takmičenja.

Oba trenera, pa i igrači iz obje ekipe optimistični su pred današnji duel. Ukoliko uzmemo u obzir da je prvi susret rješen tek u posljednjim sekundama, onda možemo reći da će i u ovom današnjem o pobjedniku odlučivati nijanse i upravo zbog toga Studentima je potrebna ogromna podrška sa tribina.

"Vjerujem da je Bosna BH Gas trenutno spremna pobijediti i bolje ekipe od Gorenja, uz svo dužno poštovanje prema slovenačkom prvaku", rekao je najbolji strijelac sarajevske momčadi u ovoj sezoni Damir Doborac i dodao:

"Ipak, to danas moramo dokazati na terenu i svjesni smo da nam neće biti nimalo lako. Pozivam publiku da sutra napuni Zetru i pruži nam podršku u nastojanju da dođemo do vrlo važnih bodova. Obećavam da ih nećemo razočarati."
Utakmica počinje u 17 sati i 30 minuta, a pravdu če djeliti sudijski par iz Hrvatske, Matija Gubica i Boris Milošević, dok je delegat EHF-a Dragan Načevski iz Makedonije.

SportSport.ba ovaj jako bitan susret za našeg šampiona prenosit će u tekstualnom live prenosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.