Velež kao ugodno iznenađenje lige
Rukometaši Veleža

Iako nije kandidat za najveći rang

Velež kao ugodno iznenađenje lige

M. Maksimović

Rukometaši Veleža predstavljaju najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela takmičenja u Prvoj ligi FBiH grupa Jug. Nakon 13.odigranih kola, Velež je na petom mjestu sa 22 osvojena boda.

Velež je blizu klubovima iz gornjeg dijela tabele, ali želja svih u klubu, je da se u ovoj sezoni što više približe kandidatima za Premijer ligu kako bi se u skoroj budučnosti mogli i sami uključiti u borbu za elitnu društvo. Na domaćem terenu Velež igra u ispunjenoj dvorani uz sjajnu podrušku svojih navijača i takvoj atmosferi ekipa izvlači maksimum, što je rezultiralo velikim pobjedama, između ostalo i u gradskom derbiju kada je Velež u potpunosti nadigrao Zrinjski.

''Ovo jeste mlada ekipa,ali ti momci već desetak godina igraju zajedno, odlično se poznaju i odigrali su veliki broj utakmicama u ovom rangu takmičenja.  Ukoliko dođe do reorganizacije takmičenja za narednu sezonu, naš cilj je da se nađemo u toj jedinstvenoj drugoj ligi. Naravno, gledamo i malo i u budučnost i mislimo da se ova ekipa u što skorijem periodu uključiti u borbu za sam vrh.Igramo na domaćem terenu u sjajnoj atmosferi i možemo reći da predstavljamo jedno ugodno osvježene kada je u pitanju sport u gradu Mostaru. I ove godine planiramo napraviti kvalitetan turnir na kojem bi smo imali imena klubova kao što su Partizan, Bosna BH Gas, Radnički iz Kragujevca. Te utakmice nam mogu pokazati gdje smo u ovom trenutku.Nije isključeno da upravo na turniru koji organizujemo svake godine u našoj ekipi zaigraju neki igrači sa strane koji bi nam pomogli iskustvom i koji bi nam mogli ukazati na kakva pojačanja se moramo skoncetrisati'' kaže sportski direktor  RK velž, Almin Humačkić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.