Velika pobjeda u St. Gallenu, ali u Tuzli pada odluka!
Vodila se velika borba u St. Gallenu, ali smo na krilima raspoloženog golmana Burića i hrabrom igrom u nastavku ipak došli do iznenađujuće pobjede

Rukometni Zmajevi iznenadili Švicarsku

Velika pobjeda u St. Gallenu, ali u Tuzli pada odluka!

E. Škorić, foto: EPA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je večeras na teškom gostovanju protiv Švicarske rezultatom 24:21 u meču grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine.

Meč u St. Gallenu očekivano je bio na mali broj golova, a naši igrači, bez obzira na veliku ulogu autsajdera, pružili su dobar otpor Švicarcima, pa su došli do pobjede koja bi mogla da znači i plasman u baraž. Naravno, dobili smo bitku, no ne i rat, a on će se voditi za nekoliko dana u Tuzli.

Početak meča je protekao u znaku Zmajeva, koji su poveli s 2:0, pa 4:2, da bi Švicarci ipak došli do izjednačenja (5:5) i polako su preuzimali incijativu, pa su ubrzo i poveli, potom imali i tri gola prednosti...

Ipak, uspijevamo u zadnjim minutama prvog dijela da 2:0 serijom dođemo do poravnanja, pa se na odmor otišlo kod rezultata 12:12, pa je bilo za očekivati da će nastavak meča ponuditi dosta uzbuđenja i borbe.

Švicarci su prvi došli do gola u drugom dijelu i određeni period se igralo gol za gol, mada su uglavnom domaći rukometaši bili ti koji su

Hrabro smo igrali u svakom trenutku, ali je Švicarska u određenim momentima imala i puno sreće, pa smo na 19:18 imali nekoliko napada za plus dva, no...

Nekoliko smo minuta vodili 19:18, a onda je dosuđen penak za Zmajeve na 10 minuta do kraja. Tarabochia je zabio za 20:18 i uspjeli smo konačno da iskoristimo jedan napad u kojem smo tražili veću prednost od jednog gola.

I kada smo došli u situaciju da odemo na plus tri, stativa je po ko zna koji put bila saveznik Švicarcima. Burić je fantastičnom odbranom zaustavio domaće rukometaše i opet smo u 23. minuti došli na korak od pobjede. Nažalost, opet ništa. Nekoliko napada na obje strane nije iskorišteno, Burić nas je opet spasio. 

I konačno je Tarabochia zabio za plus tri na nepunih pet minuta do kraja. Poveli smo 21:18, Švicarska više nije mogla ništa.  Tračak nade za Švicarsku prekinuo je Vegar novim golom, a onda i Panić pogađa za 23:20 i tu je bio kraj drame.

Najbolji strijelac u našoj reprezentaciji bio je Marin Vegar sa šest pogodaka, dok je Lukas von Deschwanden postigao pet pogodaka za Švicarsku.

Ova pobjeda je tim veća jer selektor Bilal Šuman nije mogao da računa na iskusne igrače poput Niole Prcea, Ivana Karačića i Senjamina Burića. Otvorili smo vrata baraža, ali moramo u Tuzli da srušimo Švicarsku. Neće biti lako, ali večeras su momci pokazali da mogu.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Iskrene čestitke našim zmajevima.
9 2
Jadnimi
Tihi, Prle i ostali idu u Tuzlu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi