Veliki preokret Zrinjskog u Gradačcu

Rukometna Premijer liga

Veliki preokret Zrinjskog u Gradačcu

Edmir Škorić

U sinoć odigranoj utakmici 11. kola, rukometaši Gradačca u jednoj neizvjesnoj utakmici poraženi su od mostarskog Zrinjskog i tako počeli pakovati kofere za niži rang.

Poslije poraza u Goraždu, gradačački rukometaši nisu imali sreće ni na svom parketu protiv ekipe Zrinjskog iz Mostara. Iako su gosti ove sezone poprilično u lošem izdanju, RK Gradačac nije uspio doći do očekivane pobjede koja bi im donijea tračak nade da mogu opstati u društvu najboljih.

Pred oko 250 gledalaca u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma domaći su bolje otvorili utakmicu i na poluvrijeme otišli sa čak sedam golova prednosti (15:8). I kada su domaćini, već, riješili utakmicu a klupa zadovoljno trljala dlanove, Mostarci prave čudo i u nastavku boljom igrom dolaze i do potpunog preokreta.

Gradačačni su pokušavali na kraju stignuti rezultat, ali su gosti zahvaljujući visokoj odbrani i vanjskim šuterima došli do četvrte prvenstvene pobjede. Krajnji rezultat glasio je 36:35 u korist Mostaraca.

GRADAČAC – ZRINJSKI 35:36


Sportska dvorana Gradačački sajam. Gledalaca:250. Sudije: Mladen Dragičević (Doboj) i Vladimir Križanac (Banja Luka). Delegat: Zahid Crnkić (Zenica). Sedmerci: Gradačac 7(7), Zrinjski 4(4). Isključenja: Gradačac 8, Zrinjski 8 minuta. Rezultat: Gradačac – Zrinjski 35:36 (20:16).

GRADAČAC: Šećić, Osmanović  6, Taletović, Puljizović 10(5), Grbić 6, Ignjić 2, kadić 1, Stojanović, Marković 2, Doborac 7(2), Kešan, Sarajlić 1, Hadžiomerović, Skenderović. Trener: Mehmed Doborac.

ZRINJSKI: Knezović,Borovčanin, Perić, Dominiković 8, Orlović, Delić 3(2), Bošnjak, Zadro 2, Peradžik, Unčanon 6(2), Čuljak, Džeba 3, Kerezović 10, Raguž 4. Trener: Damir Saltarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.