Veliki udarac ambicijama Francuza na Evropskom prvenstvu

Trikolori ostali bez N'Guessana

Veliki udarac ambicijama Francuza na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Francuske je preliminarnu grupnu fazu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj okončala sa tri pobjede i važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje turnira u Hrvatskoj. Ipak, njihove ambicije su pretrpile značajan udarac jer su Trikolori ostali bez standardnog lijevog beka.

Naime, Francuska će ostatak turnira igrati bez 25-godišnjeg lijevog beka Timotheyja N'Guessana.

N'Guessan je zadobio povredu koljena na utakmici protiv Bjelorusije, a iako se ne radi o teškoj povredi, njegov oporavak bi trebao potrajati najmanje dvije sedmice, poručili su iz tabora reprezentacije Francuske.

Ovaj rukometaš Barcelone je igrao zapaženu ulogu u dosadašnjem dijelu turnira, ali će se selektor Dinart sada morati snaći bez njega. Kako bi popunio prazninu na poziciji lijevog beka selekciji Francuske će se pridružiti Romain Lagarde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi