Veszprem predvođen odličnim Alilovićem nadigrao Zagreb

Liga prvaka

Veszprem predvođen odličnim Alilovićem nadigrao Zagreb

Rukometaši Zagreba CO u četvrtom kolu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja nisu uspjeli iznenaditi jednu od najboljih rukometnih ekipa u Evropi i favorita za Final Four Lige prvaka, Veszprem.

U odličnoj su se atmosferi zagrebačke Arene već u prvih dvadesetak minuta pokazali Mađari koji su u nastavku samo dodatno povećali prednost te na koncu upisali trijumf sa 11 pogodaka razlike. Mađare je do trijumfa vodio sjajni Mirko Alilović.

Metalurg je u Skoplju opravdao ulogu favorita i rezultatom 33:29 savladao bjeloruski Dinamo iz Minska. Identičnim rezultatom Barcelona je trijumfovala protiv PSG-a u Parisu, dok je u neizvjesnoj završnici Kolding savladao Wislu Plock. Rezultat utakmice glasio je 23:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.