Veszprem ubjedljiv, pogodak i tri asistencije Terzića

Bh. reprezentativac u sve boljoj formi

Veszprem ubjedljiv, pogodak i tri asistencije Terzića

Adnan Beganović

U okviru 5. kola SEHA lige mađarski Veszprem, čije boje brani i naš Mirsad Terzić, bez većih problema je savladao Nexa (36:18).

Rukometaši Veszprema su još jednom pokazali da su najveći favoriti za osvajanje naslova u SEHA ligi. U svom petom susretu stigli su do pete pobjede, a večeras je u Mađarskoj stradao hrvatski predstavnik Nexe.

Već na otvaranju susreta Veszprem je poveo sa 3:0, da bi u 18. minuti Mađari imali prednost od šest golova (12:6). Do kraja poluvremena gosti iz Našica su postigli tri, a domaći pet golova, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 17:9.

U drugom dijelu ništa novo, odnosno prednost Veszprema je rasla iz minuta u minut za konačnih 36:18. Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Christian Zeitz sa sedam, te Andreas Oliver Nilsson sa pet pogodaka, dok je Terzić postigao jedan gol, kojem je dodao i tri asistencije. S druge strane kod Nexea su najučinkovitiji bili Ante Gadža sa pet, te Can Celebi i Albin Eter sa po četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.