Viborg nadomak finala

Liga prvaka za rukometašice

Viborg nadomak finala

Ekipe danskog Viborga i Hypa iz Austrije ostvarile su pobjede u prvim polufinalnim susretima ženske rukometne Lige prvaka.

Danski je Viborg potvrdio ulogu favorita u duelu sa ekipom Oltchim Valcea iz Rumunije. Danske su rukometašice u prvom duelu polufinala Lige rukometnih prvaka za žene ostvarile velikih plus šest golova prednosti (34:28) na gostujućem parketu.

U drugom polufinalu bilo je daleko zanimljivije. Austrijski je Hypo došao do minimalne pobjede u susretu sa Gyorom iz Mađarske, pa će se pobjednik odlučiti nakon revanša u Mađarskoj.

Revanš utakmice igraju se 18. i 19. aprila.

Rezultati: Oltchim Valcea (Rumunija) - Viborg HK (Danska) 28:34 (11:16), Hypo Niederosterreich (Austrija) - Gyor (Mađarska) 26:25 (15:13).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.