Visočani s(p)retno do bodova

Visočani s(p)retno do bodova

Pred početak ovog kola rukometne Premier lige BiH, kao jedan od derbija najavljen je meč između visočke Bosne Prevent i Konjuha iz Živinica. Pokazat će se, sasvim opravdano.

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, iako su domaći imali u nekoliko navrata i po 4 gola razlike, na odmor se otišlo pri rezultatu 18: 17 za Bosnu Prevent. Na početku drugog poluvremena Visočani su krenuli sigurno i staloženo te su u 40. minuti imali prednost od 7 golova. Međutim tada pada koncentracija u njihovoj igri, a gosti to koriste na najbolji način, te u 59. minuti dolaze na samo gol zaostatka.

Posljednji napad na utakmici organizuju Visočani, međutim nakon greške u napadu, lopta pripada gostima, koji kreću u kontru, koju je istrčao golman Beširević, te kojeg Mustafić u posljednji trenutak zaustavlja pri šutu i tako spašava Bosnu Prevent od gubitka bodova.

U redovima domaćih najefikasniji su bili Hurem sa 8 golova, te Mustafić i Selimović sa 7. Treba spomenuti i golmana Hodžića, koji u posljednje vrijeme sjajno brani, a u ovom meču prikupio je 11 odbrana. Kod gostiju je najefikasniji bio pivot Ferhatbegović sa 10 golova, te  Begić i Rahimić sa 8 golova, a treba istaći golmana Beširovića sa 12 odbrana.

Bosna Prevent - Konjuh 32:31
KSC"Mladost" Visoko. Gledalaca: 350. Sudije: Anto Knezović i Robert Zoko (oba Mostar). Delegat: Željko Savić (Bijeljina). Sedmerci: Bosna.P 6(5), Konjuh 0. Isključenja: Bosna.P 2 min, Konjuh 4 min.

BOSNA PREVENT: Tatar (3 odbrane), Geko 1,E. Halilbegović, Dedić, Hurem 8(2), Čakić 1, Šapčanin, Mušinbegović 2, Ahić 6(3), Kalenić, Selimović 7, Mustafić 7, Hodžić ( 11 odbrana). Trener: Senad Skopljak.
KONJUH: Savić, Žarković 1, Ferhatbegović 10, Memić, Aljić, Rahimić 9, Bećar 1, Muhić, Beširović ( 12 odbrana, 1 sedmerac), Smajić, Begić 8, Muhić, Mujanović 3, Zildžić. Trener: Damir Cipurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti