Vitez ostvario veoma važnu pobjedu

Vitez ostvario veoma važnu pobjedu

Rukometaši Viteza danas su ostvarili veoma važnu pobjedu, a savladali su Turbinu u Konjicu rezultatom 29:23 što im je prva gostujuća pobjeda ove sezone.

Da će osvojiti prve gostujuće bodove u sezoni rukometaši Viteza su već nagovijestili u prvom poluvremenu kada su se nakon 15-ak minuta stvorili veliku rezultatsku prednost. Na odmor se otišlo sa šest golova razlike (14:8).

U nastavku Turbina nije uspjela nadoknaditi zaostatak od šest golova, a Vitežani su u 43. minuti imali najveću prednost u ovom susretu kada je rezultat glasio 21:13, međutim utakmica je završena rezultatom 29:23.

Vitez je do pobjede predvodio Jazerčić sa sedam golova, dok je najbolji u domaćoj ekipi bio Halebić sa osam pogodaka.

Nakon jedanaest kola vodeći je Zrinjski sa 25 bodova dok drugu poziciju zauzima Čapljina sa 24 boda. Treća je Vogošća sa 22 boda i susretom manje. Vitez je na petoj poziciji sa 16 bodova, a ispred glavnih rivala iz SBK Borca, Sloge i Iskre koji su u donjem dijelu tablice.

U narednom kolu Vitez dočekuje Vogošču, jednog od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.