Vodeće momčadi do trijumfa bez većih problema

Vodeće momčadi do trijumfa bez većih problema

Adnan Beganović

U okviru 28. kola rukometne Bundeslige večeras je odigrano šest susreta, a pet vodećih momčadi stiglo je do novih pobjeda.

Trenutni lider Bundeslige, Kiel, na gostovanju je savladao Lubbecke (33:29). Kiel su do pobjede vodili Filip Jicha sa devet, te Rene Toft Hansen, Niclas Ekberg i Marko Vujin sa po pet golova, dok su Dennis Wilke i Jens Schongarth sa po šest golova bili najefikasniji kod Lubbeckea.

Drugoplasirani Loewen na domaćem terenu je bio bolji od Gummersbacha (27:22), Flensburg je u duelu sa Burgdorfom upisao domaći trijumf (32:26), HSV je bio bolji od Essena (41:34), dok je Fuchse Berlin na gostovanju savladao Lemgo (27:21). Grosswalstadt i Magdeburg su podijelili bodove (25:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.