Vrijedna gostujuća pobjeda Aixa, četiri gola Bećirovića

Vrijedna gostujuća pobjeda Aixa, četiri gola Bećirovića

A. Beganović

Odigrana su još dva susreta 10. kola rukometnog prvenstva Francuske, a Aix čije boje brane bh. internacionalci Kosta Savić i Boris Bećirović na gostujućem terenu je savladao Rennes (27:26), dok su Dunkerque i Toulousa podijelili bodove (26:26).

Rukometaši Aixa stigli su do zlata vrijedne pobjede u borbi za goli prvoligaški život. Na gostujućem terenu su savladali šestoplasirani Rennes, što dovoljno govori o ujednačenosti francuskog šampionata.

Do pobjede su Aix vodili Mickael Illes sa osam, te Boris Bećirović, Borut Oslak i Luc Tobie sa po četiri pogotka. Kosta Savić se nije uspio upisati u listu strijelaca, iako je imao četiri pokušaja. Kod poražene domaće momčadi najefikasniji su bili Benoit Dore sa šest, te Jeremy Suty i Romain Briffe sa po četiri gola.

Dunkerque i Toulouse su podijelili bodove (26:26). Kod domaće momčadi najefikasniji su bili Kornel Nagy sa šest, te Jeleleddine Touati sa četiri gola, dok su Anouar sa devet i Miha Zvižej sa pet golova bili najučinkovitiji kod Toulousea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.