Vujović nadmudrio Červara, bodovi ostali u Zagrebu

Zagreb bolji od Metalurga

Vujović nadmudrio Červara, bodovi ostali u Zagrebu

Adnan Beganović

U okviru 3. kola Grupe A Lige prvaka za rukometaše Zagreb je na domaćem terenu savladao Metalurg (19:17).

U obračunu dva velika stručnjaka, Veselina Vujovića i Line Červara, koji su proteklih godina bitke vodili u Makedoniji, slavio je Vujović sa svojim Zagrebom.

Utakmica nije ponudila ništa spektakularno, odnosno igralo se čvrsto sa jakim odbranama i nije se umiralo u ljepoti. 

Zagreb je tokom prvog dijela konstantno bio u prednosti i na odmor je otišao s dva gola viška (10:8). Međutim, sredinom drugog dijela gosti iz Makedonije rezultat preokreću u svoju korist, te u završnicu ulaze sa 16:14.

Ali, sami finiš pripada domaćim, koji su na kraju stigli do velike pobjede i bodova, koji ih mogu odvesti u osminu finala Lige prvaka.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Zlatko Horvat sa devet, dok je Luka Cindrić sa četiri pogotka bio najučinkovitiji kod Metalurga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti