Vujović: Rekao sam igračima, ne slavite kao seljaci

Vujović nakon pobjede nad Kielom

Vujović: Rekao sam igračima, ne slavite kao seljaci

Kao saigrači u reprezentaciji Veselin Vujović i Zlatan Saračević su napravili puno. U prvoj ozbiljnoj utakmici na klupi Zagreba skinuli su skalp Kielu. Vujović je utakmicu zbog odrađivanja kazne utakmicu posmatrao sa tribina, Saračević je vodio ekipu na klupi.

Obojica su vjerovala do početka, čak je Vujović najavio prolaz dalje iz grupe pored jednog Kiela, PSG-a, Metalurga, La Rioje, Meškova...

" Od prvog trenutka sam vjerovao da možemo pobjediti. Prije utakmice sam rekao igračima kad pobijedite, nemojte se radovati i slaviti kao seljaci. Da, rekao sam to prije utakmice, a rekao sam zato jer jedna pobjeda ne znači ništa. Ne smijemo sada slaviti, skinuli smo jedan veliki “skalp” i to je sve.
Vjerujem da je samo tako nešto trebalo da ova ekipa stasa i shvati da može puno više. Idemo dalje, slijedi SEHA liga, utakmica protiv Vardara, pa susret sa PSG, nemamo vremena za slavlje " istakao je Vujović nakon subotnjeg trijumfa Vujović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.