Wetzlar slavio, jedan pogodak Harmandića

Wetzlar slavio, jedan pogodak Harmandića

A. Beganović

U okviru 15. kola Bundeslige večeras su odigrana tri susreta, a do pobjeda su stigli Burgdorf, Magdeburg i Wetzlar našeg Adnana Harmandića.

Magdeburg je na gostovanju sa ubjedljivih 37:24 savladao Gummersbach. Do pobjede su Magdeburg vodili Yves Grafenhorst i Tim Hornke. Prvi je postigao osam, a drugi šest golova. Kod Gummersbacha sa sedam golova najefikasniji je bio Adrian Pfahl.

Wetzlar je slavio na gostovanju kod Lubbeckea (30:29). Većim dijelom susreta Wetzlar je imao ubjedljivu prednost, no domaći su se u samom finišu približili na gol zaostatka, ali to je bilo sve što su uspjeli uraditi.

Kevin Schmidt i Michael Muller sa po šest golova bili su najefikasniji kod pobjedničke momčadi, dok se Harmandić jednom upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Lubbeckea je najefikasniji bio Dennis Wilke sa devet golova.

I u posljednjem trećem susretu večerašnjeg programa 15. kola slavila je gostujuća momčad. Burgdorf je bio bolji od Goppingena (31:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije