Zagreb bolji od Crvene zvezde

SEHA liga

Zagreb bolji od Crvene zvezde

Adnan Beganović

Rukometaši Zagreba su bez većih problema u zaostaloj utakmici 6. kola Regionalne lige savladali Crvenu zvezdu (32:19).

Od samog početka utakmice bilo je jasno da će bodove na svoj konto upisati Zagreb. Već do odmora izabranici Ivice Obrvana stekli su prednost od osam golova (15:7), da bi do kraja istu povisili na 13 golova (32:19).

Kod Zagreba najefikasniji su bili Štrlek sa 6, te Špiler sa 5 golova, dok su kod gostiju iz Beograda najefikasniji bili Suđum sa 8, te Nadoveza sa 6 golova.

Zagreb – Crvena zvezda 32:19 (15:7)
ZAGREB SD Trešnjevka. Gledatelja 100. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija).

ZAGREB: Šego, Pešić, Marić 2, Brozović 2, Stepančić 3, Kopljar 3, Matulić 3, Šprem 2, Špiler 5, Štrlek 6 (1), Horvat 3, J. Valčić 2, Vukić, Balić, Kaleb 1, Gal. Trener Ivica Obrvan.
CRVENA ZVEZDA: Jeraj, Kosanović, Živković 3, Pucelj 1, Pantelić, Nadoveza 6, Pavić, Pušica, Ivančev, Šljivančanin, Čirić, Dokić 1, Blečić, Anđelić, Suđum 8 (3). Trener Nenad Peruničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.