Zagreb bolji od Meškova, remi Koldinga i Wisle
Foto: EPA

Rukometna Liga prvaka

Zagreb bolji od Meškova, remi Koldinga i Wisle

E. Škorić

Dosta zanimljivih susreta odigrano je večeras u sklopu šestog kola grupne faze rukometne Lige prvaka.

U grupi A sastali su se Zagreb i Meškov Brest, a hrvatski tim je stigao do treće pobjede savladavši goste iz Bjelorusije rezultatom 25:23.

Zagrepčane je predvodio Horvat sa šest golova, dok je na drugoj strani Stojković postigao devet golova. 

Danski Kolding je u grupi B došao na prvo mjesto nakon remija sa Wislom Plock (30:30), no već večeras bi se na poziciju broj jedan mogla vratiti Barcelona, koja će ugostiti njemački Flensburg u derbiju kola. 

Anderson je sa sedam pogodaka bio najefikasniji u timu Koldinga, dok su Dolk i Laen postigli po pet. Ghionea i Syprzak su na suprotnoj strani po šest puta tresli domaću mrežu. 

Celje je sa 32:28 savladalo Rhein-Neckar u šestom kolu grupe C. Za slovensku momčad je ovo bila tek druga pobjeda, a Nijemcima treći poraz. Miklavčić je postigao sedam golova u domaćem timu, Gensheimer isto toliko u timu Rhein-Neckara.

I u grupi D odigran je jedan duel. Kielce Vive nije imao problema protiv danskog Aalborga. Domaći su na kraju slavili sa 33:26 i sada imaju sjajnih šest pobjeda iz šest kola. Buntić je bio raspoložen, pa je sa osam golova predvodio Poljake, dok je Bielecki postigao šest golova. Sagones je za goste postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti