Zagreb ostvario oba cilja

Liga prvaka za rukometaše

Zagreb ostvario oba cilja

Adnan Beganović

Rukometaši Zagreba u 6. kolu Grupe D Lige prvaka svladali su njemački Flensburg (31:26).

Rukometaši Zagreba uspjeli su svladati Flensburg, ali i nadoknaditi minus tri iz prve utakmice, što može biti presudno u borbi za drugo mjesto u Grupi D.

Balić i društvo su mnogo bolje otvorili utakmicu, a u 15. minuti imali su četiri gola prednosti (8:4), no uporni rukometaši Flensburga uspjeli su se veoma brzo vratiti, a pola minuta prije kraja prvog dijela domaći su imali samo gol prednosti (13:12). Međutim, u posljednjim sekundama prvog poluvremena Balić zabija, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 14:12.

Početkom drugog dijela Zagrebaši su stisli gas, pa su u 42. minuti došli do prednosti od devet golova (24:15). Do kraja utakmice gosti su uspjeli smanjiti, ali i poraz od pet golova ne znači im mnogo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.