Zagreb potopio Slogu, Izviđač bolji od Lovćena

Polovičan učinak bh. predstavnika

Zagreb potopio Slogu, Izviđač bolji od Lovćena

Adnan Beganović

Nakon što je Nexe na otvaranju sezone savladalo Borac (20:19) odigrana su još tri susreta 1. kola Regionalne rukometne lige, a naši predstavnici, Sloga i Izviđač, zabilježili su polovičan učinak.

Naime, aktuelni bosanskohercegovački prvak, dobojska Sloga, ubjedljivo je poražen na gostovanju kod Zagreba (35:17). Najefikasniji u redovima Sloge bili su Čakić i Pavlov sa po 4 postignuta gola, dok su Horvat sa 7, te Špiler sa 6 golova bili najefikasniji kod Zagreba.

Izviđač je u Ljubuškom snage odmjerio sa Lovćenom i nakon 60 minuta bespoštedne borbe slavio je rezultatom 31:27. Skaute su do pobjede vodili Zeljić sa 9, te Burić sa 9 golova, dok je Marković sa 14 golova bio najefikasniji kod Lovćena.

Rukometaši Vardara su u Skoplju bili bolji od Brest Meškova. Slavila je makedonska momčad sa 34:27, a nekadašnji igrač Bosna BH Telecoma, Igor Karačić, tri puta se upisao u listu strijelaca, kao i njegov brat, inače bh. reprezentativac, Ivan Karačić, koji od ove sezone nosi dres Meškova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.