Zagreb remizirao sa Kielom
Kiel ostvario zacrtano

Četvrtfinale rukometne Lige prvaka

Zagreb remizirao sa Kielom

Zagreb CO pokušao je sve kako bi na pleća bacio njemačkog velikana, sastav Kiela, ali mu to nije pošlo za rukom. Na kraju su «zebre» ponovo neporažene napustile parket Ledene dvorane u hrvatskoj prijestonici. Bilo je 28:28.

Prvo četvrtfinale Lige prvaka ponudilo je odličan rukomet, a gosti su pokazali da su u ovom trenutku bolja ekipa. Izabranici trenerskog para Mirko Bašić i Senjanin Maglajlija većim dijelom su bili u rezultatskom zaostatku, ali su na kraju preko Valčića stigli do remija.  

Prethodno je Škof skinuo čisti zicer omogućivši svojim saigračima da dođu do prilike za udarac koji je realizovao Valčić.

»Odigrali smo na pedeset posto mogućnosti, dva tri igrača nisu odigrala na svom nivou. Nismo imali ljevaka, Kiro Lazarov je bio indisponiran, vraćao se u utakmicu krivo. Fulali smo sedmerce, zicere. Tako se ne može dobiti ekipa poput Kiela i mislim da smo odlično prošli», istakao je Maglajlija nakon meča.

U posljednjem četvrtfinalnom duelu španski Ciudad Real je nadigrao Veszprem sa 29:24. Revanš utakmice igraju se sljedećeg vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.