Zagreb slavi Čelicu: S pola terena pogodio za pobjedu

Nevjerovatan pogodak bh. reprezentativca

Zagreb slavi Čelicu: S pola terena pogodio za pobjedu

A. Beganović

Rukometaši Zagreba su se plasirali u osminu finala Lige prvaka, a junak hrvatskog prvaka je bosanskohercegovački reprezentativac Duško Čelica.

U okviru 9. kola Grupe A Lige prvaka erukometaši Zagreba su sa 31:30 savladali špansku La Rioju, te su tako kolo prije kraja osigurali nastup u osmini finala, a pobjednički pogodak postigao je Duško Čelica i to s pola terena nakon što je isteklo 60 minuta susreta.

Izabranici Veselina Vujovića su nakon prvih 30 minuta imali prednost od tri gola (16:13), no u nastavku su gosti bili nešto bolji, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj su se uz dosta sportske sreće bolje snašli rukometaši Zagreba.

Josip Valčić, te Zlatko Horvat sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod Zagreba, Čelica je tri puta pogodio mrežu La Rioje, dok je Jimenez sa pet pogodaka bio najefikasniji kod španske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.