Zagreb slavio protiv Celja
Foto: Index.hr

Liga prvaka

Zagreb slavio protiv Celja

Rukometaši Zagreba upisali su veoma važnu pobjedu u okviru 14. kola Grupe B Lige prvaka.

Zagrepčani su u posljednjem kolu grupne faze slavili na svom terenu protiv Celja sa 23:21 i na taj način ostali u igri za plasman u osminu finala.

Domaći rukometaši su sredinom drugog poluvremena imali i +8 (20:12), ali su Slovenci serijom 8:1 stigli na samo gol zaostatka. U finišu utakmice Zagreb je pružio nešto bolju igru, pa je na kraju ipak zabilježio vrijedan trijumf.

Zlatko Horvat, Stipe Mandalinić i Domagoj Pavlović sa po pet golova bili su najefikasniji kod Zagreba. Borut Mačkovšek i Blaž Janc postigli su po šest golova za goste.

Rukometašima Zagreba za prolaz u osminu finala neophodna je pobjeda Vardara u duelu sa posljednjeplasiranim Kristianstadom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi