Dominacija se nastavlja: Burić i Obrvan sa Zagrebom slave titulu

Kolo prije kraja

Dominacija se nastavlja: Burić i Obrvan sa Zagrebom slave titulu

H. Zilić

Rukometaši Zagreba osvojili su novi naslov prvaka Hrvatske.

Za potvrdu 29. titule prvaka Hrvatske Zagreb je savladao Sesvete sa 24:43.

Izabranici bh. selektora Ivice Obrvana odigrali su furiozan meč, a jedan od najboljih na terenu bio je naš Senjamin Burić sa sedam golova. Tako se Burić od Zagreba oprašta titulom, obzirom da karijeru nastavlja u danskom Skjernu.

Derbi sa Našičanima protiv Nexea u posljednjem kolu u srijedu neće imati rezultatski značaj, ali će biti odličan uvod u završnicu nacionalnog Kupa.

Sesvete – PPD Zagreb 24:43 (13:20)

Sesvete: Perić 5 obrana, Kahlina; Baković L., Krndelj 1, Topić 1, Potnar, Žaja 6, Matić 2, Papić 1, Baković T., Vusić 3, Šuker 1, Krešić, Štrković 3, Gavrić 4, Finek 2.

PPD Zagreb: Ristanović 7 obrana, Jandrić 8 obrana; Vistorop 2, Mrakovčić, Mandić 6, Klarica 2, Burić 7, Srna 2, Stojnić 5, Kraljević 1, Laljek, Matanović 3, Ravnić 6, Hrstić 3, Leimeter 4, Vlah 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi