Zastarjela kazna za Tomića i Stojčinovića
Tomić ipak "preživio" sramno ponašanje

Odluke koje začuđuju

Zastarjela kazna za Tomića i Stojčinovića

Adnan Beganović

Na adresu našeg portal stiglo je saopštenje predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Stanislava Mucića koje prenosimo u cijelosti.

U disciplinskom postupku koji je pokrenut teku drugom mjesecu 2009. godine protiv gospodina Srećka Tomića i gospodina Mirka Stojčinovića zbog navodnih napada i ulaska u teren koji su se dogodili 26.9.2008. (Srećko Tomić) i 19.10.2008. (Mirko Stojčinović), disciplinska komisija prekasno je pokrenula postupak i donijela odluku (odluka donesena tek 2.6.2009.) o suspenziji navedenih osoba na godinu dana.

Naime, zbog velike inertnosti i nerada nadležnih službi za vrijeme predsjedavanja Petra Milanovića disciplinski postupak pokrenut je van svih zakonskih okvira predviđenih za to jer u  članu 27 Disciplinskog pravilnika stoji da pokretanje disciplinskog postupka zastarjeva u roku od dva mjeseca računajući od dana saznanja za prekršaj.

Nadalje u članu 29. Disciplinskog pravilnika stoji da se disciplinski postupak ne može provoditi ako nije u roku od tri mjeseca, računajući od dana pokretanja disciplinskog postupka donesena disciplinska odluka u prvom stepenu što u konačnici znači da ova odluka na osnovu člana 27 i 29 Disciplinskog pravilnika ni u kom slučaju ne može biti pravomoćna jer je došlo do zastare disciplinskog postupka.

Ostaje apel i nada da će nadležne službe kao i nadležne osobe u budućnosti na vrijeme realizirati svoje zadatke te da neće dolaziti do sličnih problema koji nastaju upravo odlaganjem problema na duže vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.